Rüyalardan Gelen Rehberlik

Rüyalardan Gelen Rehberlik

Judith Bourque

Çoğumuz rüyalarımızı, rüyanın aslında gelişmiş bir bilinç hali olduğunun farkına varmadan ele alırız. Egonun gün içinde koruduğu kontrollü halin büyük kısmını rüyada serbest bıraktığı gerçeğinden hareketle şunu söyleyebiliriz ki; rüya gördüğümüz sürece, zihinsel, duygusal, fiziksel ve ruhsal olarak dengemizi kazanmamıza yardımcı olacak iyileştirici güçlere daha açık hale geliriz.

Rüya çalışması olarak adlandırdığım; rüyaların anlamı ve kullanımı ile ilgili çok farklı okullar mevcuttur. İnsanların ruhsal varlıklar olduklarına inandığım için ben Ezoterik Rüya Okulunda eğitmenlik yapıyorum. Evrimsel bir yolculukta her birimizin farklı yaşamları boyunca özünde değişmeyen ve daha aydınlık birer yüksek benliği olduğuna inanıyorum.

Yüksek benliklerimiz genellikle rüyalarımız aracılığıyla, şifa vererek, tavsiyelerde bulunarak, cesaretlendirerek ve bazen olası tehlikelere karşı bizi uyararak çalışır. Aynı zamanda büyük ruhsal yetenekler ve bilgilerin de görsel rüyalar aracılığıyla alınması mümkündür. Gelişmekte olan bir şifacının bir şaman olarak inisiyasyonu ve belirli şifa yeteneklerinin verilmesinin de bu yolla mümkün olduğu bilinmektedir. Buna tarz rüyalar yaşamı dönüştürücü rüyalardır.

Rüyalarından daha bilinçli bir fayda sağlamak, ruhsal rehberlik almak isteyen herkes buna ulaşabilir. 1986 yılında yeni başladığımda, net bir rüya yerine, genellikle anlamsız sahnelerden fazlasını hatırlayamamaktaydım. Onları izlemeye niyet ettiğim andan itibaren bilincimle ilgili yeni içgörüler en başından itibaren ortaya çıkmaya başladı. Bugün çoğu gece rüyalarımı hatırlayabiliyor ve onların verdiği bilgileri günlük yaşamımda uygulayabiliyorum. Aynı zamanda diğer insanlara da, sadece bir rüya yorumcusu olarak değil, aynı zamanda da yardım istedikleri çeşitli problemleri için araştırma yapan ve bilgi toplayan bir rüya yolcusu olarak da yardım edebilecek bir durumdayım.

Eğer bu konuda kendinizi deneyimsiz olarak görüyorsanız, bir rüya uzmanı olabilmeniz için 3 temel adım bulunmaktadır.

1) Rüyalarınızı Hatırlayın

Rüyalarınızı kaydetmeye başlayın. Yanı başınızda sadece bu amaç için kullanacağınız bir günlük tutun ve deneyimlediğiniz ilk rüya sahnesini oraya kaydedin. Önemli olup olmadığı da farketmez. Günlük edinerek ve bu eyleme başlayarak bilincinize rüyalarınızla daha fazla ilgili olduğunuz mesajını gönderirsiniz. Bu da kendiliğinden rüyalarınızı hatırlama oranınızı artıracaktır.

Günlüğünüze sayfa sayıları yazın böylelikle içerikle ilgili fihristinizi oluşturabilirsiniz. Tarihi yazmayı unutmayın, ayrıca o gün ne yaptığınızla ilgili, ya da yeni ay, dolunay gibi bir etki olup olmadığı ile ilgili kısa notlar da alın. Zaman geçtikçe, anlamlarını anlamanıza yardımcı olacak belirli rüya kalıplarınızın farkına varacaksınız.

Eğer hala rüyalarınızı hatırlamada güçlük çekiyorsanız, uykuya dalmadan hemen önce birkaç kez kendinize bununla ilgili pozitif telkinlerde bulunun. Bu telkinlere birkaç örnek vermek istersek; “ Sabah uyandığımda, rüyalarımı hatırlıyor olacağım.” Ya da “Bu akşam rüyalarımın en önemli kısmının bir fotoğrafını çekeceğim ve uyandığımda hatırlıyor olacağım.” Sabah uyandığımda yataktan kalkmadan “Rüyalarımı hatırlayabilirim ve hatırlayacağım” telkinini tekrar edin.

Rüyalarınızı yazmanın bir diğer önemli tarafı yazdığınız anda ne anlama geldiğini farkedecek olmanızdır. Dinlemeye istekli olan bir arkadaşınız ya da rüya çalışması partnerinize rüyanızı anlattığınızda da aynı etki meydana gelebilecektir.

2) Rüya Sembollerini Öğrenin

Zihninizin sizinle iletişim kurmak için kullandığı sembolleri yorumlayabilmek için bir sembol kitabı ya da bir sözlük kullanmakla işe başlayabilirsiniz. Piyasada çeşitli rüya yorumu kitapları bulunmaktadır. Bazıları mükemmeldir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir husus bulunmaktadır; yüzeysel ve batıl inançlarla dolu pek çok rüya listesine rastladım. Seçici olmalısınız, sonuçta sembol bilincinizin ona atfettiği anlamı taşımaktadır ve hiç kuşkusuz hesaba katılması gereken bir de kültürel etki mevcuttur. Ancak, rüyalarımızda yeryüzündeki tüm insanlar için ortak evrensel temalar da bulunmaktadır ve bu temalar rüya çalışması sınıflarında daha derinlemesine araştırılabilir ve tartışılabilir. Sınıfta ele alınabilecek diğer konular kabus, durugörü, öğretici, şifa, ayna rüyaları.. vb. gibi rüya çeşitleridir.

3) Rüya Zamanınızı Programlayın

Rüya görme konusunda daha da uzmanlaştıkça, kafanızdaki belirli bir soruyla ilgili tavsiye almak, başka yerleri ziyaret etmek(*), ya da rüya görürken rüya gördüğünüzün farkında olduğunuz; lusid rüya haline girmek için rüya zamanınızı programlayabilirsiniz. Bu uyumadan öce kendinize bu konuda uygun telkinleri verdiğinizde mümkün olmaktadır.

İnsanoğlunun en büyük korkularından biri kaderin yıkıcı kuvvetine terkedilmiş olarak gezegende yalnız olduğu düşüncesidir. Defalarca gördüğüm rüyalar beni tümüyle ve kesin olarak ikna etmiştir ki, bunun tam tersi geçerlidir. Hayatın tüm zorlukları ve sıkıntıları süresince bizler izlenmekte, rehberlik edilmekte ve desteklenmekteyiz. Rüya mucizeleri günlük hayatımın bir parçası haline gelmiştir. Rüya bilincinizin sizinle nasıl konuştuğunu görmek ve kendi rüya mucizelerini yaşamaya başlamanız için sizi bugünden itibaren rüya günlüğünüzü tutmaya davet ediyorum.

(*)Rüya halinde iken fizik kanunları geçerli değildir, ruhumuz bedeni terk edebilir, başka yerleri, başka boyutları, rüyalarda zaman ve mekan sınırının dışına çıktığımız için başka çağları ziyaret edebilir. Rüya hali aynı zamanda bize ölmüş yakınlarımızla iletişim kurma olanağı da verir.

Çeviren: Nurhan Gevrek