Dünya Dışı Zeki Hayat

İngiltere Savunma Bakanlığı Ufoloğu

“Dünya Dışında Zeki Hayat Var” Diyor 

Nick Fielding

Hava Kuvvetleri memurlarından Nick Pope, yaptığı bir basın toplantısında uçan daireler ve diğer açıklanamayan fenomenlerle ilgili yapılan araştırmalar hakkında bilgi verdi. Sakin konuşması, göklerde garip ışıklar veya otlar içinde küçük yeşil adamlar gördüklerine dair raporlar bildiren çok sayıda insana destek sağladı.

Fakat, Savunma Bakanlığı tarihinde belki de en şaşırtıcı dönüş hareketiyle Bay Pope konunun diğer yanlarına da değindi. Patronlarının korku dolu gözleri önünde, şu anda Bakanlığın başka bir bölümünde çalışan 29 yaşındaki bu sivil memur inançlarını değiştirmişti. Bay Pope şunları söylüyordu:

“Sanırım UFO’lar üzerinde Hükûmet uzmanı olarak geçirdiğim üç yılım boyunca, hep bağımsız fikirleri olan birisi olarak görüldüm. Bu göreve açık fikirli bir şüpheci olarak geldim ve bir inanan olarak çıktım.”

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, “doğru yoldan ayrılan” bu ufolog, dünya dışı tehditlere karşı ilan edilmemiş bir savaş içinde olan İngiltere’nin savunma hattındaki tecrübelerine dayalı bir kitap yayınlamak üzere. Adı Açık Gökler, Kapalı Zihinler: UFO Fenomenlerine Resmi Tepkiler olması düşünülen kitap, ona Bakanlıktan birçok arkadaş kazandıracak gibi.

Aslında, patronları bu kitaptan dolayı duydukları memnuniyetsizliklerini ifade ettiler, çünki Pope, kitap yayınlanmadan önce mutlaka kendilerinden izin almalıydı. Kitap, İngiliz hükûmetinin elindeki bütün kayıtları ele alıyor ve ayrıca birkaç yeni vakayı da inceliyor.

Fakat Pope, hükümetin örtbaslarına kanıt arayan UFO meraklılarına pek kanıt sunmuş değil. “Arşivlerimizi tümüyle açmamız mümkün değil, fakat eninde sonunda çoğu, Devlet Arşiv Bürosuna biraz filtreden geçirilerek gönderilecektir.”

Pope, günümüze kadar geleneksel açıklamalara meydan okuyan az sayıda İngiliz UFO gözlemlerinin ayrıntılarını biliyor: “Bunlara en iyi örnek muhtemelen 1980 Aralığında meydana gelen Rendlesham Ormanı vakasıdır. Burada, Woodbridge ve Bentwaters’daki RAF (İngiliz Hava Kuvvetleri) üslerinin yakınındaki Suffolk’ta bazı nesneler yere düşmüştü. Bu vaka, bugünlerde, ABD dışındaki en iyi saptanmış UFO düşme olayı olarak ele alınıyor.”

Pope’un bu itirafları, öyle görünüyor ki, görevli ufologlar arasında sansasyon yaratacak. UFO Magazine’in editörü Graham Birdsall şöyle diyor: “Üstlerinden muazzam baskılar görmesine rağmen görüşlerini açıklayan bir insanın cesaretini memnuniyetle karşılıyorum.” Savunma Bakanlığı, Pope’un açıklamalarına henüz bir yorum getirmiş değil.

AVCI UÇAKLARINI ATLATAN UFO

Avcı uçakları pilotları, İngiltere kıyılarından yaklaşık 5 mil içeride bir UFO kovaladı. Belçika Hava Kuvvetlerine ait F-16 ‘lardan biri UFO’ya on iki kez kilitlendi ve atış izni istedi. Fakat her defasında UFO, yarım saniye içinde hızını 370 km/saat’ten 2720 km/saat’e çıkardı. Ve sonunda keskin bir şekilde saparak 6 dakika içinde İngiltere hava sahasında gözden kayboldu.

1990 Martında meydana gelen bu kovalamaca yazar Derek Sheffield tarafından yazılan bir kitapta anlatılmakta. Yazar, bu örtbas konusunda İngiltere Savunma Bakanlığını suçluyor. İddiasına göre, bu UFO’yu 13.000’den fazla insan gördü. Bunlara Norfolk’taki radar istasyonu personeli de dahil. Bay Sheffield, “Öyle inanıyorum ki, Savunma Bakanlığı, bildiği birçok şeyi bizden gizliyor.” diyor.